Hvad tager du med fra din mor?

Hvad tager du med fra din mor?

Til fødselsforberedelse i dag spurgte jordemoder Dorthe, hvad vores mor gjorde, som vi ville tage med os og give til vores barn. Læs de skønne tips her og bliv inspireret.

De fleste af os ved godt, hvad vi IKKE vil tage med os fra vores forældre, så derfor var det så fint at tænke over, hvad der havde betydet noget for os som børn, og hvad vi GERNE ville give videre til vores eget kommende barn. Her er hvad kvinderne delte: 

Det gjorde min mor, som jeg vil tage med mig

 

–       Min mor var godt til at tage fantasi alvorligt og inddrage den på lige fod med alle andre ting. Hver morgen gav hun mig en kærlighedspakke med i børnehave. Vi pakkede den sammen, og snakkede om, hvad der skulle i, og hvordan den så ud, og så kunne jeg pakke den op, hvis jeg blev ked af det. Jeg var bange for spøgelser, så hun lavede en spøgelsesdragt til mig, som jeg kunne tage på, når jeg skulle op og på toilettet om natten – så ville de andre spøgelser jo blive bange for mig.

 

–       At sige undskyld. Gå tilbage og sige ’undskyld, det var ikke meningen at det skulle siges sådan’, eller ’det var ikke i orden, at jeg gjorde det’. Tage ansvar for sig selv, så barnet ikke skal belemres eller bære på alt det, vi voksne roder med.

 

–       Min mor sagde, når hun havde menstruation ’Jeg har menstruation, så hvis jeg er lidt pirrelig, så er det derfor’. Jeg så det som udtryk for selvrespekt og om omsorg både for mig og for hende.

 

–       At forme indholdet på frokosttallerkenen som et ansigt – så kan man få børn til at spise ting, de måske ellers ikke ville. Det tilføjer også noget leg til måltidet i stedet for, at det bare er noget, der skal overstås.

 

–       Hun fandt og kørte gennem de største vandpytter, så vandet sprøjtede op af bilens sider. En gang endte vi med at sidde fast, men hun fortrød ikke, og hun blev ikke sur.

 

–       Når jeg var syg og kastede op, så blev min mor ikke sur eller irriteret. Hun ordnede det hele, ryddede op og kom med kolde vaskeklude.

 

–       Det var efterårsferie, og vi havde hverken sommerhus eller råd til at tage på ferie, så vi pakkede soveposer og tasker, og så gik vi helt ned til skoven og tilbage igen – til vores eget hus. Men vi sov i stuen i soveposerne og købte noget andet, end vi ellers plejede at spise, så det kom til at føles anderledes og eksotisk.

 

Skriv en kommentar

Husk at udfylde de felter der er markeret med * krævet