Karsefødsel med pool-party

Karsefødsel med pool-party

Reaktionerne er vidt forskellige, når jeg fortæller, at jeg skal føde med Fødeklinik Maia og ikke mindst – gisp – derhjemme.

Da jeg fortalte min far, at jeg agtede at føde derhjemme i vand, brød han ud i et kæmpe grin og sagde ”Nøj, jeg kan ikke vente med at fortælle din bror (barn af firserens yuppie ånd), at du skal have en karse-fødsel (læs: hippie-fødsel). Hahahaaaa.”

Mine læger synes, det er fantastisk. Min mor ”respekterer mit valg”. Mine venner er nysgerrigt interesserede og et par stykker af dem øjnede straks muligheden for et pool-party ved udsigten til et stort fødekar i stuen.

Den reaktion jeg oftest møder er ’Tør du virkelig ?’ Hvortil jeg som regel svarer ’Ja, jeg tør ikke føde på hospital.’ Mit svar er selvfølgelig sagt lettere provokerende, for jeg er ikke bange for at føde på hospital, men jeg føler mig langt mere tryg ved at føde derhjemme.

Men hvad hvis der sker noget, spørger folk også ofte. Og ja, det kan være, at der opstår en situation, som kræver, at jeg må tage på hospitalet, men så gør jeg jo bare det. Og i øvrigt er det uhyre sjældent, at der opstår en akut situation (hospital eller ej), som man ikke er advaret om på forhånd. Akutte situationer opstår som følge af noget andet, der giver alle involverede parter mulighed for at reagere i god tid.

Jeg får også ofte af vide, at jeg er sej, fordi jeg har valgt at føde hjemme, men sådan opfatter jeg det nu ikke. Jeg føler mig faktisk meget privilegeret og enormt beskyttet og taget vare om.

 

Jeg har lyst til også at dele nogle af mine med-gravides grunde til at vælge Fødeklinik Maia og at føde hjemme:

 

–       fordi jeg kender de jordemødre, jeg skal føde med, og de kender mig. Det giver en tryghed, at man kender sin jordemoder.

 

–       Det giver mulighed for en naturlig fødsel. Forløbet hænger sammen hele vejen igennem. Jeg tror, at hjemme er det rum, jeg kan bedst kan gøre og føle             det, jeg skal, bedst.

 

–       Her får jeg en opbakning i, at fødslen er noget naturligt og godt, og ikke nødvendigvis noget problematisk

 

–       Her har jeg lov til stilhed. Det er netop ikke et fravalg af hjælp, men et fravalg af forstyrrelse og faste procedurer.

 

–       Dorthe og Marta booster kvindens egen kraft og styrke og intuition til at vide, hvad der er bedst for hende, hvad der virker for hende, så hun klarer                      fødslen bedst muligt.  

 

Skriv en kommentar

Husk at udfylde de felter der er markeret med * krævet