Ny (amerikansk) fødselstrend

Ny (amerikansk) fødselstrend

Det nyeste indenfor fødsler er unassisted childbirth – altså hvor man føder alene uden hjælp. Men er det en god ide?

Til fødselsforberedelse kom vi til at tale om den her nye ’trend’ med at føde alene uden læge, jordemoder eller doula– ikke fordi der er opstået en akut situation, men som et planlagt valg.

Men er det en god ide?

Jordemoder Dorthe startede med at slå fast, at ja, du kan sagtens føde alene, men at det er rart, at der er en jordemoder til at passe på dig. Ikke ud fra et ’åh nej, hvad hvis der sker noget-perspektiv’, men for at du ikke skal tænke på noget, så du kan give slip og lade andre om praktik og overblik.

Dorthe udtrykte også en bekymring for, at det kunne blive sådan en sejheds-ting ’se, jeg kan føde helt uden hjælp’.

Men der er selvfølgelig også noget at lade sig inspirere af, og det er tilliden til, at du sagtens kan klare at føde, og at din krop ved præcis, hvad den skal gøre.

En fødsel er alle tiders tidspunkt at slippe intellektet og kontrollen og lade kroppen føre an.

Som Dorthe sagde ”Etabler tillid. Husk på alle de gange den har været viis både under graviditeten, men også til daglig: Når du har spist og sunket din mad, har du jo også tillid til at kroppen tager sig af resten – den ved, hvad den skal.”

Personligt har jeg svært ved at se, hvorfor jeg skulle ville undvære mine jordemødre, så længe jeg kan få lov at føde hjemme og selv tage imod mit barn, hvis det er det, jeg vil. For mig er det i hvert fald trygt, at de er der – også selvom jeg har tillid til min krop.

 

 

Skriv en kommentar

Husk at udfylde de felter der er markeret med * krævet