Sukkersyge? Mig?!

Sukkersyge? Mig?!

Til mit sidste lægetjek var der sukker i min urin, hvilket betød, at jeg skulle tage en såkaldt sukkerbelastningstest på Hvidovre for at se, om jeg havde udviklet sukkersyge. Sukkersyge? Det er da kun noget gamle og usunde mennesker får! Og gravide kunne jeg så erfare. Ikke desto mindre, synes jeg virkelig, det er unfair, hvis jeg har fået sukkersyge, så sundt som jeg lever. Altså lige med undtagelse af den kasse brunkager, jeg spiste aftenen inden mit lægebesøg. Nu undrer du dig måske over, at jeg spiste brunkager, men det er der en lang og god forklaring på. At jeg spiste en hel kasse, er der til gengæld ikke nogen god forklaring på.

Jeg kan læse mig til, at hvis jeg har udviklet sukkersyge, kan jeg ikke føde hjemme og skal føde på hospital – måske endda have kejsersnit, og det har jeg det mildest talt ikke godt med. Det kan jeg faktisk ikke overskue.

Jeg tænker, det er en fejl, at det er de brunkager der, men jeg er alligevel nervøs, da jeg tager ud på hospitalet. Fastende. Og er der noget jeg ikke er god til, så er det at skulle undvære morgenmad. For derefter at drikke en halv liter sukkervand på tom mave og sidde stille i to timer uden at måtte sove.

Jeg drikker ikke sodavand og saftevand, så jeg er ikke vant til så søde sager, men jeg vil sige, at det hjalp gevaldigt, at vi måtte dryppe citronsaft i – så var det faktisk ikke så slemt, som jeg havde hørt rygter om.

Til gengæld blev jeg virkelig utilpas efter en halv times tid. To lange timer senere kunne jeg endelig få mit prik i øret og svar på prøven…. Som gud ske lov var negativ. Juhuuuu!

Note to self: Lad være med at spise en kasse brunkager aftenen inden et lægetjek. Lad i det hele taget være med at spise en hel kasse brunkager.

Skriv en kommentar

Husk at udfylde de felter der er markeret med * krævet