Tørklæde massage er et hit

Tørklæde massage er et hit

Hver gang jeg har en jordemoder konsultation, får jeg også reboso. Og hvad er så det, tænker du måske? Det er en bid af himlen, kan jeg fortælle.

En reboso er faktisk bare et langt stykke stof eller et tørklæde, og teknikken stammer fra Mexico, hvor den har været brugt i århundreder. Tørklædet bliver lagt under din mave, dine baller, dine ben og din nakke. Jordemoderen holder i hver ende af stoffet og vugger, ryster og strækker din krop blidt på forskellige måder. Du er selv fuldstændig passiv. Du skal bare nyde.

Reboso går ind og løsner og afspænder de dybe muskler helt inde i kernen af kroppen, hvor det ellers kan være svært at nå. Samtidig er det en vuggen som sender dig direkte tilbage til din mors mave. Meget hurtigt bliver man helt tryg og afslappet. Det gør jeg i hvert fald.

Jeg ved, at reboso kan være en stor hjælp, hvis man døjer med de typiske graviditetsgener såsom en øm læn. Det har jeg hidtil været forskånet for, men jeg kan i den grad bruge den afspænding og omsorg, som rebosoen (og Dorthe og Marta) giver.

Reboso bliver også brugt i forbindelse med vendingsforsøg, men det er ikke bare godt under graviditeten. Eftersigende skulle det være helt fantastisk under fødslen. Det tror jeg på.

 

Skriv en kommentar

Husk at udfylde de felter der er markeret med * krævet