Rebozo

Rebozo (ree-bo-zo) er et spansk ord for ”sjal”. Vi bruger rebozo’en som forlængelse af hænderne til at massere, strække og vugge din krop. Vi løsner spændinger dybt inde i din krop og hjælper dit barn, så hun lægger sig optimalt med hovedet i dit bækken.

På Fødeklink Maia er rebozo en naturlig og uundværlig del af jordemoderkunsten.

  • Med rebozo kan du aktivt og nænsomt hjælpe dit barn i sædestilling til at vende hovedet nedad
  • Du kan fremme spontan fødsel med rebozo massage + akupunktur. Bevar styringen over din fødsel. Slip tidspres og frygt for medicinsk igangsættelse
  • Massagen giver dig overskud og frihed i din graviditet. Ingen lændesmerter og følelsen af at være tung og ”låst”
  • Gå fødslen trygt i møde efter rebozo behandling, når du ved dit barn ligger optimalt i dit bækken. Slip frygten for smerter og komplikationer på grund af skævt indstillet hoved eller ”stjernekigger barn”

Kontakt os for at bestille tid eller hvis du har spørgsmål til rebozo behandling i din graviditet. Klik her for at komme til vores kontaktformular der findes nederst på siden

Gravid massage – 800kr ( 60 min.)
Vendingsforsøg – 1400 kr (90 min.)
Modning til fødsel – behandlingen kombineres med akupunkur– 1100kr (90 min)
(Er du medlem af Sygesikring danmark, får du refunderet 30% )

Læs mere om de forskellige behandlinger – (Kilk i indholdsfortegnelsen, for at komme direkte til det afsnit du vil læse):
Vendingsforsøg
Gravid massage
Modning til fødsel
Rebozo i graviditeten, under og efter fødslen – på Fødeklinik Maia
Lukning efter fødslen med rebozo
Marta bringer rebozo’en til Danmark
Workshop

Vendingsforsøg med rebozo

For dig der har barn i sædestilling, og ønsker at give hende de bedste betingelser for selv at vende sig med hovedet nedad.
Vi anbefaler at du kommer fra uge 34 eller så tidligt i graviditeten som muligt. Det kan godt lade sig gøre med rebozo vending tæt på termin, men pladsen i livmoderen og muligheden for succes er bedst, når du kommer tidligt.
Føst får du rebozo massage, så du slapper godt af. Bagefter står og ligger du i forskellige stillinger mens vi med rebozoen vugger og ryster dig, for at hjælpe dit barn fri af bækkenet og rundt i hovedstilling. Vi lytter hjertelyd undervejs.
Hvis det ikke lykkes at dit barn vender sig under behandlingen, får du et øvelses program med hjem, så du kan arbejde videre.
Det lykkes ca. halvdelen af børnene at vende til hovedstilling efter rebozo vendingsforsøg.

Vi anbefaler også at komme til vending med rebozo hvis dit barn ligger i uregelmæssig hovedstilling. Det vil sige har hovedet ned, men ryggen ind mod din ryg. Det man kalder ”stjernekigger.”

Kontakt os for at bestille tid, eller hvis du har spørgsmål – klik her
Pris 1400kr

”Men hvordan vender man lige sådan et foster, der står fast og har stået urokkeligt fast i adskillige måneder? ”Hvis der er én, der kan gøre det, så er det Marta!”, sagde min jordemoder Sabine, og 5 minutter efter var det pr. telefon aftalt, at jeg skulle komme forbi Fødeklinik Maia næste dag. Som sagt så gjort….”
Læs resten af fortællingen om rebozo vending fra Ulla Matthiesen der er gået 8 dage over termin. Barnet ligger som stjernekigger. Klik her for at komme til hendes fortælling

Vendingsforsøg, hvor gravid ligger på gulvet med rebozo'en bag om ryggen, to jordemødre (Marta og Dorthe) har fat i hver sin ende af Rebozo'en

Gravid massage

Med rebozoen bliver du masseret, vugget og strukket alt efter hvad din krop har brug for at genfinde styrke, velbehag og bevægelses frihed. Rebozo massage løsner spændinger dybt inde i kroppen og hjælper dit barn, så hun lægger sig optimalt med hovedet i dit bækken.

”Derefter får jeg en god lang rebozo massage. Lord, hvor gør det godt! Jeg giver slip og overgiver mig til Dorthes hænder.” – citat Anne Winther

Rebozo massage, hvor gravid ligger ind over gymnastik bold

Læs mere om Gravid massage hos Fødeklinik Maia – Klik her

Bestil tid til Rebozo massage – eller stil spørgsmål hvis du er i tvivl om det kan hjælpe dig – klik her og kom til vores kontaktformular
Pris 800kr
Klippekort med 6 klip – pris 4400kr

Modning til fødsel med rebozo

Kombinationen af rebozomassage, akupunktur og evt. hindeløsning modner din krop til fødsel. Behandlingen hjælper dig til at komme i en god afspændt tilstand. Efter rebozo massage tager din krop optimalt imod stimulation af akupunktur. Dit barn hjælpes længere ned i dit bækken, så hovedet masserer livmoderåbningen.
Ofte er stress og tidspres årsag til at fødselshomonerne i din krop ikke kan komme til at virke. Rebozo massagen får dig til at slappe af og sænke niveauet af stress homoner, så din krop kan gøre det den skal for at du går i fødsel naturligt.

”Under en omgang stående rebozo om lænden kom de første spæde veer.” – citat Stinne mor til Folke

Bestil tid eller stil spørgsmål – klik her og kom til vores kontaktformular
Pris 1100kr ( 300kr ved bookning og resterende 800kr, når vi ses til behandlingen)

Rebozo i din graviditet, under og efter fødslen på Fødeklinik Maia

Når du skal føde hos os, får du rebozo massage hver gang du er til konsultation. Det giver energi og du får god kontakt med dit barn og din krop.
Under fødslen bruger vi rebozoen, hvis der er brug for at styrke veerne eller hvis dit barn har drejet sig skævt.
Måske bærer du dit barn hjem i en rebozo. Den er god som slynge, så dit barn er trygt og du har hænderne fri.
Rebozo ”lukkemassage” en måned efter fødslen er energiboost og behandling til dig som ny mor, så du har masser af overskud til både dit barn og dig selv.

Bestil tid til en gratis infosamtale, hvis du overvejer at føde hos os – Klik her og se vores kontaktformular for infosamtaler

Stående rebozo behandling to timer inden fødslen, den gravide står lænet med ryggen op af en væg, med rebozo'en beg om lænden og numsen

 

Rebozo lukning efter fødslen

Behandlingen foregår hjemme hos dig nogle uger efter fødslen. Du får urtedampbad, massage og kontraherende urter at drikke og så er det tid til at hvile sammen med dit barn. Rebozo lukning efterlader dig opløftet og velafslappet.
Vi medbringer minibadekar og alt hvad der er brug for. Sørg for at der er en til at tage sig af dit barn mens du nyder behandlingen. ( Der er tid til at amme, hvis barnet har behov)
Kontakt os for at bestille tid, eller hvis du har spørgsmål – klik her
Pris 1950kr

Rebozo historie i Danmark

Rebozo teknikken kommer fra indianske jordemødre i Mexico. Danmark er det eneste sted uden for sydamerika hvor metoden er så udbredt. Det er vi stolte af på Fødeklinik Maia.
Det skyldes nemlig at Marta blev så begejstret, da hun lærte om rebozo i 2001 på Mediwifery Today konferencen i Paris, at hun besluttede at lære sig metoden og at udbrede kendskabet.
Siden er det blevet til mange konferencer og flere besøg hos de indianske jordemødre for at lære mere og udveksle erfaringer.
Frem til i dag har Marta undervist jordemødrene i rebozo på de fleste danske hospitaler, på jordemoderuddannelsen og hjulpet jordemoderstuderende til praktik hos de indianske jordemødre.
Marta tilbyder fortsat workshops i rebozo på Fødeklinik Maia både for begyndere og øvede.

Link til artikel fra jordemoderbladet…. Tidsskrift for Jordemødre, Årgang 2005, nr. 8 – Klik her

FOTO af Marta i Mexico med Indianske jordemødre ( foto kommer senere)

Rebozo Workshop

Vi holder løbende rebozokurser for jordemødre, doulaer og andre der arbejder med gravide. Der er både kurser for nybegyndere og for dig der har erfaring med rebozo men brug for videruddannelse.

Læs mere om rebozo workshops klik her

Rebozo kursus, gravid får rebozo massage liggende over stor gymnastikbold

Kontakt os for at bestille tid eller hvis du har spørgsmål til rebozo behandling i din graviditet.

Udfyld kontaktformularen og klik på knappen "Send", du modtager en e-mail, der bekræfter at vi har modtaget din henvendelse.

Vær opmærksom på at felter markeret med * skal udfyldes.

De informationer vi beder dig om i kontaktformularen, er for at kunne give dig den bedste service og oplevelse.

Vi glæder os til at høre fra dig, og/eller mødes med dig.

Bedste hilsner fra Marta og Dorthe